Yüzüklerin Efendisi Dizisi için 2. Çağ’dan Olası Senaryolar
Amazon’un bugün paylaştığı son haritanın ardından, 2020 yılında gelmesi planlanan Yüzüklerin Efendisi Dizisi’nin 2. Çağ’ı anlatacağı kesinleşti. 2. Çağ’dan olası senaryoları herkes düşünmeye başladı.
Orta Dünya severler olarak, dizinin tam olarak hangi konuları işleyeceğini merak etmeye başladık. Hem beyin fırtınası yapmak, hem de bilmeyen ve merak eden arkadaşlar için Orta Dünya’nın 2. Çağ’ında olan, dizinin işleyebileceği önemli olayları bu başlıkta masaya yatırdık.
2. Çağ’dan olası senaryoları konuşmadan önce ilk olarak, 1. Çağ’ın bitiminden, 2. Çağ’ın başlangıcından bahsedelim. Melkor, binlerce yıl süren savaşların ardından, Öfke Savaşı’ndan sonra yenilmiş, Sonsuz Boşluk’ta esir edilmişti. Kara Ancalagon’u öldürmesi sebebi ile Earendil, karısı ve çocukları ödüllendirilmiş, insan veya elf ırkından birini seçme hakkına sahip olmuşlardı. Böylece Earendil, Elwing ve Elrond elf, Elros ise insan olmayı seçmişti.
Böylelikle İkinci Çağ başlamıştı.
Peki 2. Çağ’dan Olası Senaryolar Neler?
Sezon 1: Numenor’un Kuruluşu, Sauron’un Mordor’a yerleşmesi
Öfke Savaşı’ndan sonra, insan olmayı seçen Elros, 2. Çağ’ın 32. yılında Edain ile birlikte Orta Dünya ve Valinor’un arasında bulunan bir adaya gelerek Numenor’u kurarlar. Elros, Numenor’un ilk kralı olur. 500 yaşında ölerek, en uzun yaşayan insan olur. Onun soyu da zaman geçtikçe ömürleri kısalsa da, hep diğer insanlara göre daha uzun yaşarlar. Örneğin bu soydan gelen Aragorn 213 yaşında ölmüştür.
Orta Dünya’da ise, Melkor’dan sonra onun yerine geçen Sauron, yavaş yavaş harekete geçmeye başlar. Noldor Halkı, Beleriand’ın aşağısına gelerek Eregion’u kurarlar. Numenor gemileri de ticaret için Orta Dünya’ya gelmeye başlar. Bu sırada Numenorluları yakından gören Sauron, Batı’ya yakın olmamak için Mordor’a yerleşmeye karar verir ve burada Barad-Dur’un inşasına başlar.
Burada çok kritik bir nokta var. Sauron’u normal fiziksel formu ile göreceğiz! Filmlerde gördüğümüz demir zırhlı hali yerine, elf formunda, Annatar haliyle göreceğiz. Bu sırada her ne kadar Celebrimbor uzak dursa da, diğer elflerle anlaşmaya başlayacak Sauron.
Sezon 2: Güç Yüzükleri’nin yapılması
Sauron, Annatar ismiyle kendini elflere iyice sevdirdikten sonra, öğrettikleriyle elf demirciler zanaatlarının zirvesine ulaştılar. Böylece ilk güç yüzüklerini dövmeye başladılar. İlk yaptıkları yüzükler çok başarılı değildi. Ama zaman geçtikçe ve güç yüzüğü yapmaya devam ettikçe becerileri ve yüzüklerin gücü artmaya başlar.
Böylece 1590 yılında elflerin Üç Yüzük’ünün yapımı tamamlanır. Ama Sauron’un niyeti tabii ki farklıydı. Üç Yüzük’ün yapımının ardından Mordor’a dönen Sauron, burada gizlice Tek Yüzük’ü yapar. Amacı da, Tek Yüzük sayesinde diğer tüm güç yüzüklerine hükmetmek ve Orta Dünya’yı daha kolay ele geçirmektir. Yüzük’ün üzerinde yazan yazıları okuyunca elfler gerçek niyetini anlar, yüzükleri bir daha kullanmazlar. Böylece Sauron ve elfler arasındaki savaş başlar.
Sezon 3: Sauron ve Elfler arasındaki savaş
Sauron niyetini belli ettikten sonra, tüm güçleriyle Eregion’a saldırır. Burayı yakıp yıkar. Celebrimbor ölür. Ardından Eriador’a saldırır. Burayı da ele geçirir. Bu sırada Eregion’dan geriye çekilen Elrond halkının kalanıyla Imladris’i kurar.
Çok büyük savaşlar yaşanır. En sonunda o zamanki Numenor kralı Tar-Minastir büyük bir ordu yollayarak Sauron’u bozguna uğratır ve Eriador’dan atar. Takip eden yıllarda Numenor, Orta Dünya’nın kıyılarında limanlarıyla gücünü arttırmaya başlar. Pelargir inşa edilir. Bu dönemlerde Nazgul ilk defa görünür. 3255 yılında Ar-Pharazon Numenor tahtına çıkar.
Sezon 4: Numenor’un Yükselişi ve Düşüşü
Ar-Pharazon’un tahta geçmesinin ardından zaten çok güçlü olan Numenor, çok daha güçlü hale gelir. Artan gücüyle kendini tüm Orta Dünya’nın en büyük hükümdarı olarak gören Ar-Pharazon, Sauron’un Orta Dünya’yı ele geçirmeye çalışması sebebiyle ordularını Orta Dünya’ya getirir ve Sauron’a meydan okur.
Sauron, Numenor’un ihtişamını ve gücünü görür ve çok korkar. Numenor’la başa çıkamayacağını anlar ve hiç savaşmadan, Yüzük’ünü Barad-Dur’da bırakarak Ar-Pharazon’a teslim olur. Ar-Pharazon, Sauron’u esir olarak Numenor’a getirir.
Yıllar boyunca yavaş yavaş verdiği fikirlerle ve öğütlerle Sauron Kral’ın baş danışmanı olur. Böylece Ar-Pharazon’u batıya yönlendirmeye başlar. Valinor’un Ar-Pharazon’dan korktuğunu, insanları ölümlü hallerine terk ettiklerini, Valinor’a giderse ölümsüz olacağını söyleyerek Kral’ın aklını zehirlemeye başlar.
Ar-Pharazon ikna olur. Valinor’dan elçiler gelse de onları dinlemez ve Valinor’a savaş açar. Tam Valinor sahillerine ayak bastığında Eru, Valinor ve Numenor arasında büyük bir uçurum yaratarak tüm orduların yok olmasına sebep olur. Sauron yok olmaktan son anda kurtulur ve ruhu Orta Dünya’ya geri döner.
Bu sırada Sadıklar adı verilen, Elendil’in önderliğinde bir grup Ar-Pharazon’un emirlerine kulak asmaz ve gemileriyle Orta Dünya’ya gelirler.
Sezon 5: Son İttifak Savaşı
Elendil Orta Dünya’ya gelerek Arnor ve Gondor krallıklarını kurar. Sauron, Gondor’a saldırır ve Minas Ithil’i ele geçirir. Isildur kaçmak zorunda kalır. Anarion ise Minas Anor’u, yani 3. Çağ’daki adıyla Minas Tirith’i savunur. Böylece elfler ve insanlar arasındaki son ittifak kurulur. Gil-Galad önderliğindeki elfler ve Elendil önderliğindeki insanlar Barad-Dur’u kuşatır. 7 yıl süren kuşatmanın ardından Sauron, Elendil ve Gil-galad tarafından ölümleri pahasına yere yıkılır. Isildur, yere yıkılan ve yorulmuş olan Sauron’un elinden Tek Yüzük’ü alır. Böylece 2. Çağ sona erer.
Yüzüklerin Efendisi Dizisi için 2. Çağ’dan Olası Senaryolar konumuzda İkinci Çağ’ın önemli olaylarını sezon sezon ayırarak kısa bir özet olarak ele aldık. . Eğer tahmin ettiğimiz gibi olursa çok güzel bir dizi bizleri bekliyor.
Eğer Orta Dünya hayranıysanız, bizi Twitter, Instagram ve Facebook üzerinden takip etmeyi unutmayın!
Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili son haberleri takip etmek için portalımıza, Orta Dünya ile ilgili tartışmalara katılmak için de forumumuza mutlaka bir göz atın.
Şu olabilecek şeylere bak, harika ya! Heyecanlanmamak elde değil gerçekten.
Güzel bir dönem seçtiler, başarılı bir karar olarak görüyorum. Umarım iyi bir iş de ortaya çıkar.