Aegon’un Westeros Fethi
Aegon, Valyria’nın yıkılışından 100 yıl sonra, daha sonra Kral’ın Şehrinin kurulacağı yerden, kız kardeşleri Rhaenys ve Visenya ile 3000 asker ve üç tane yetişkin ejderhayla Westeros’u işgale başladı.
Aegon Targaryen oldukça gizemli biriydi, tek arkadaşı aynı zamanda üvey kardeşi olan Orys Baratheon’du. Çok iyi bir savaşcıydı ve Blackfyre isimli bir kılıcı vardı. Aegon ejderhasını yalnızca savaşlarda kullanıyordu. Kendisine kafa tutanlara karşı sert bir mizacı olsa da, boyun eğenlere her zaman cömert davranmıştı. Visenya diğer kadınlar gibi ipek elbiseler içerisinde olmaktansa zırh içerisinde olmayı tercih ediyordu. Keskin bir güzelliği olan Visenya’nın, Kara Kardeş isimli bir kılıcı ve büyücülük konusunda ünü vardı. Rhaenys ise Visenya’nın tam tersi bir karaktere sahipti. Meraklı, müziğe ve şiire ilgisi olan biriydi, etrafı ise genç ve yakışıklı erkekler ile çevriliydi. Bunların yanında ejderhasına binmekten de büyük keyif alıyordu.
Fetihten önce Aegon, Westeros’daki yedi krallığı birleştirmekle, Özgür Şehirleri birleştirip yeni bir Valyria kurmak arasında kararsız kalmıştı. Özgür Şehirlerden gelen çağrıları reddetti ve Westeros’da karar kıldı. Savaşına başlamadan önce, kalesi Ejderhakayası’nda Westeros şeklinde bir masa yaptırdı ve hamlelerini bu masa üzerinde planladı.
Aegon’un en büyük silahı ise ejderhalardı.
Balerion, Kara Deşhet, Targaryen ejderhalarının en büyüğü. İstila sırasında yaklaşık 150 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Aegon’un ejderhasıdır.
Meraxes, Rhaenys’in ejderhası,
Vhagar ise Visenya’nın ejderhasıdır.
Aegon ilk olarak kuzeybatıda bulunan Harrenhal’a saldırdı. Harrenhal, Demir Adalar Kralı Kara Harren tarafından inşaa edilmiş ve Westeros’daki en büyük kaledir. Kale, karadan herhangi bir saldırıyla alınamayacak kadar güçlüydü. Kral Harren, Aegon’a boyun eğmeyi reddedince, Aegon ejderhalarını kullanarak Harrenhal’ın savunmasını alt etti ve Harren ile oğulları kulelerinde yanarak can verdi. Bu işgalde Aegon’a Nehirova aileleri büyük destek vermiştir, işgal başlangıcında 3000 askeri olan Targaryenler, Nehirova yardımı ile 8000 kişiyi bulmuşlardır. Bu işgalden sonra Harrenhal’un lanetli olduğu ve Harren’ın ruhunun kalenin içinde dolaştığı söylenir. Harrenhal’u elinde tutan bütün aileler zamanla yok olmuşlardır.
Kalan Demir Adalılar, Demir Adalar’a kaçmaya başladı. Aegon, Nehir Lordlarının yardımıyla onları kovaladı ve boyun eğmelerini istedi. Demir Adalılar liderleri olarak Vickon Greyjoy’u seçti ve Aegon’a bağlılık yemini ettiler. Nehirova fethinde büyük yardımları olduğu için, Aegon, Tully ailesini Nehirova Lord’u yaptı ve Üç Dişli Mızrak boyunca bulunan bütün lordlar Tully ailesine bağlılık yemini etti.
Fırtına Topraklarının Fethi
Fırtına Kralı Argilac Aegon’un Westeros fethi başlamadan önce kendi kızını Aegon’a gelin olarak teklif etti. Ancak Aegon bu teklifi reddetti ve kızı kendi üvey kardeşi olan Orys Baratheon’a vermesi teklifinde bulundu. Ancak bu teklifi Argilac çok büyük bir hakaret olarak algılandı ve gönderilen elçilerin ellerini kestirip geri yolladı. Bu olay üstüne doğuda Orys Baratheon, Aegon’un üvey kardeşi, Fırtına Kralı Argilac’a karşı savaşa başladı. Kibirli Argilac, adının hakkını vererek Fırtına Burnu’nun güçlü duvarları arkasında savaşmak yerine Orys Baratheon’u açık alanda karşıladı. Orys Baratheon Kral Argilac’ı teke tek dövüşte yendi ve savaştan sonra Aegon Argilac’ın topraklarını, armasını ve kızını Orys Baratheon’a verdi.
Batı Topraklarının Fethi
Kral Loren Lannister ve Kral Mern Gardener Aegon’a karşı bir ittifak kurdular. İki kralın ordusu toplam 55.000 kişiden oluşurken Aegon’un ordusu bunun beşte biriydi. Aegon’un ordusu, karşı tarafın ilk saldırısında düzenini bozdu ve kaçmaya başladı. Westeros tarihinde ilk defa üç büyük Targaryen ejderhası aynı anda gökyüzüne çıktı ve savaşın gidişatını değiştirdi. Vhagar, Meraxes ve Balerion birlikte dört bin askeri öldürdü. Bunların arasında Kral Mern de vardı ve onunla birlikte Gardener hanedanı da sona ermiş oldu.
Savaştan sonra Kral Loren krallığından vazgeçti ve Batı Muhafızı ünvanını alarak Aegon’a bağlılık yemini etti. Kral Mern’in Yüksek Bahçe’ye kale muhafızı olarak bıraktığı Harlan Tyrell, Aegon’a teslim oldu. Aegon bunun karşılığında Tyrell ailesini Yüksek Bahçe Lordu ve Güney Muhafızı yaptı.
Eskişehir’in Fethi
Aegon ve kız kardeşlerinin Westeros’u işgal etmeye başladığı haberi Eskişehir’e geldiğinde, Yüce Septon yedi gün yedi gece dua etti. Daha sonra Din/İnanç’ın Targaryen’lere karşı gelmeyeceğini, aksi takdirde şehrin ejderhalar tarafından yakılıp yıkılacağını açıkladı. İnançlı bir insan olan Lord Hightower, bu sözleri dikkate aldı ve Aegon geldiğine kapılarını ona açıp teslim oldu. Yüce Septon, Aegon’u Westeros’un kralı olarak kutsadı ve böylece Aegon’a karşı olan direnişi de büyük çoğunlukla bitirmiş oldu.
Vadi’nin Fethi
İşgal korkusu içerisindeki Vadi Kraliçesi Sharra kendi resmini Aegon Targaryen’e yollar ve evlenme teklif eder. Bunun karşılığında tek isteği oğlu Ronnel’in Aegon’un varisi olmasıdır. Bu isteği Aegon tarafından yanıtlanmaz. Daha sonraki süreçte Visenya, ejderhası ile Kartal Yuvasına gider ve ejderha oraya konar. Ronnel Visenya’nın yanına gider ve annesine ejderha ile birlikte uçmak istediğini söyler. Bu durum karşısında çaresiz kalan Kraliçe Sharra çocuğunu korumak amacıyla Targaryen’lere diz çöker. Ve vadi bu şekilde krallığa bağlanır.
Yedi Krallığın altısını kontrol eden Aegon Targaryen veya Fatih Aegon, Westeros’a ayak bastığı noktada Krallığının başkentini kurdu. Kendisine boyun eğen bütün lord ve kralların kılıçlarını, ejderha ateşiyle eriterek bunlardan bir taht yaptı ve buradan krallığını yönetmeye başladı.
Kuzey’in Fethi
Aegon’un Fethi’nin haberleri Kuzey’deki Kral Torrhen Stark’a ulaştığında, Stark boyun eğmek yerine ordularını toplamaya karar verdi ve yaklaşık 30.000 kişilik ordusu ile birlikte Nehirova’ya doğru ilerlemeye başladı. Aegon ise yaklaşık 20.000 kişilik ordusu ile, Stark’ı Kızıl Çatal kıyısında karşıladı. Aegon’un ordusunun büyüklüğünü ve ejderhaların gücünü gören Torrhen Stark savaş fikrinin saçma olduğunu fark ederek Aegon karşısında diz çöktü. Aegon, Torrhen Stark’ı Kışyarı Lordu ve Kuzey Muhafızı ilan etti. Sonraki yıllarda Stark’ın diz çöktüğü yere bir han yapıldı ve adı Diz Çöken Adam Hanı oldu.
Dorne
Westeros işgali başladığı sırada Dorne, Aegon’a bir müttefiklik teklifi sundu. Şartları işgal sonrasında da bağımsız bir krallık olarak kalmaktı. Aegon ise güney topraklarını da kendisine bağlamak istiyordu. Ordusu Kızıl Dağlardan Dorne’a sokmak için yola çıktı, ama Dorne diğer kralların yaptıkları hatalardan ders almıştı. Dorne’lu lordlar, Aegon’la açık alanda savaşmak veya kalelerde saklanmak yerine gerilla savaşını tercih ettiler. Düşmanın tedarik hatlarına saldırıp, ejderhalar gelmeden kayboldular. Dorne halkının yaptığı yüzlerce baskın, vur kaç diğer kralların yapamadığını yaptı ve Aegon Dorne’u bırakıp çekilmeye karar verdi böylece Dorne Fetih Savaşı’nda fethedilmemiş tek krallık olarak kaldı.
Dorne, Martell Ailesi’nin yönetimi altında bağımsız kaldı ve Westeros Krallığı tarafından bağımsızlığı tanındı, ama Dorne’un feth edilememesi Targaryen ailesi tarafından hep yarım kalan bir iş olarak görülmüştür.