Sizlere Türkçe dil destekli en iyi Steam oyunları listemizi sunuyoruz. Eklemek istediğiniz oyunları bize yorum olarak göndermeyi unutmayın!
Herhangi gayri resmi siteye ihtiyaç duymadan ve oyun içerisinde Türkçe “yama” sebebiyle hata alma ihtimalinizin neredeyse sıfıra indiği Steam Türkçe dil desteklerinin daha da artmasını umuyoruz.
Türkçe Dil Destekli En İyi Steam Oyunları
1- The Dwarves
Markus Heitz‘in aynı isimli kitap serisine dayanarak yapılmış oyunun 10 saatlik oynanış süresi bulunuyor. Oyun kitaba dayandığı için oldukça geniş bir senaryosu var. Taktiksel rol yapma oyun türüne uygun olarak pek çok yerde kararları oyuncunun alması sağlanmış. Yayıncı firmanın ilk Türkçe arayüz ve altyazı desteği ile çıkardığı oyun olarak da ayrı bir önem taşıyor.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
2- The Long Dark
Bir felaket sonrası korkunç bir soğuk havanın içerisinde hiçbir teknolojik alet olmadan yalnız başınıza hayatta kalabilir misiniz?
The Long Dark yayınlandığı ilk günden itibaren oyuncular tarafından oldukça beğenildi. Bir kickstarter kampanyası aracılığıyla başlayan oyunun bütün incelemeri oldukça olumlu. Atmosferi ve müzikleri ile pek çok “hayatta kalma” oyununun arasından sıyrılan The Long Dark Türkçe arayüz ve altyazı desteğine sahip.
Twitch kanalımızda çeşitli oyunlar ile birlikte The Long Dark da oynamaya başladık. Bizim hayatta kalıp kalamayacağımızı öğrenmek isterseniz bizi takip edebilirsiniz!
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
3- Late Shift
Late Shift, yakın zamanda Telltale Games oyunları ile oldukça popülerleşen “Maceranı Kendin Seç” oyun türünün çok farklı bir örneği. Verdiğiniz herhangi bir kararın sonuçlarını kodlanmış bir animasyon karakter yerine gerçek bir oyuncunun gözlerinde görmek oldukça farklı bir deneyim. “Etkileşimli film” olarak özetleyebileceğimiz Late Shift‘in 7 farklı finali bulunuyor. Bu da oyunu tekrarlanabilir kılıyor.
Sürpriz bir haber olarak ekleyelim. Black Mirror dizisinin yeni sezonunda etkileşimli bir bölüm olması bekleniyor.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
4- Football Manager 2019
Bir simülasyon oyununun belki de en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi oyuncunun anlayabileceği dil seçeneğinin olmasıdır. Football Manager gibi oynamaya başladıktan sonra kapatılması neredeyse imkansız bir oyun için bu durum daha da önem arz ediyor. Türkçe arayüz desteği ile Steam üzerinden edinebilirsiniz.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
5- The Witcher 3: Wild Hunt
Efsunger Rivialı Geralt‘ın hikayesini Türkçe oynayabilirsiniz! Witcher serisini ve Witcher serisinin son oyununu hem hikaye hem de oynanış açısından öven binlerce yazıya bir yenisini daha eklemeyeceğim. Başka bir açıdan oyunu övmek istiyorum. İndirime girdiği zaman bütün DLC paketleri ile beraber 30 liraya düşüyor. 200 saate yakın oynanış süresi olan oyunu böyle bir fiyat ile oyuncu karşısına çıktığı ve Türkçe destek sunduğu için ayakta alkışlıyoruz. Umarız diğer firmalar bu alkışı duyarlar.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
6- Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance ortaçağ temalı açık dünya içerisinde rol yapma oyunu. Kutsal Roma İmparatorluğu topraklarında geçen hikaye odaklı gerçekçiliği yüksek bir oyun. Steam üzerinden edinebileceğiniz oyunun zengin hikayesi ve tüm görevleri Türkçe‘ye çevrilmiş durumda.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
7- Frostpunk
Vicdanınız ve soğukla karşı karşıya kalmaya hazır olun. Dünya bir kıyametin içerisindeyken ayakta kalan -belki de- son şehrin yöneticisi olarak bu felaketi atlatabilecek misin? Şehrinin yapılarını ve iki dudağının arasına bakan insanları yönetirken nasıl bir lider olacaksın?
Frostpunk sürekli güncellenen ve oyun sahiplerine ücretsiz verilen DLC paketleri ile birlikte gönüllerde taht kurdu. Bu durum yetmiyormuş gibi Türkçe arayüz ve altyazı desteği de bulunuyor.
Frostpunk ve diğer oyunları oynamanın yanı sıra Orta Dünya başta olmak üzere her şeyi konuştuğumuz sohbetlerimize katılmak için bizi takip etmeyi unutmayın.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
8- This War of Mine
Frostpunk ile aynı firma tarafından geliştirilen This War of Mine sivillerin savaş sırasında yaşadığı zorlukları inanılmaz başarılı bir şekilde yansıtıyor. Savaş atmosferini ve hayatta kalma mücadelesinin gerilimini derinden hissettiriyor. Yaptığınız her şey, verdiğiniz her karar bir etki oluşturuyor.
Kısacası savaşın ortasında bütün sivillerin kendi derdine düştüğü bir dünyada ilaçsız, yemeksiz, susuz sadece bilinmezin içerisinde kaynak arayarak hayatta kalma uğraşı…
Frostpunk ve This War of Mine gibi hem kaliteli hem de Türkçe destekli Steam oyunları umarız artmaya devam eder.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
9- The Forest
The Forest hayatta kalma ve korku temalı, tek başınıza ya da arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir oyun.
Korku unsurunu sağlayan orman sakinleri ilk geceden itibaren peşinizi bırakmıyor. Her şeye hazırlıklı olmanızı öneririz. Tabi bu hayatta kalma kısmından ziyade beklentileri aşan hoş bir senaryosu da bulunuyor. Türkçe desteği bulunan oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynamanızı kesinlikle öneririz.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
10- Total War Rome II
Strateji türünü sevenler için Total War serisi vazgeçilmezdir. Özellikle seriye ilk kez 2004 yılında yayınlanan Rome Total War ile başlayanlar için 9 sene sonra yayılanan Rome II Total War önemli bir oyun. Ayrıca resmi olarak Türkçe desteğine sahip olan ilk Total War oyunu olma ünvanına sahip.
Rome II‘nin en çok beğenilen özelliği deniz ve kara savaşlarının bir araya getirilmesi oldu. Oyundaki en keyif verici şeylerden birsi deniz çıkarması yapmak olabilir. Aynı zamanda kuşatma altındaki bir şehrin yavaş yavaş yok olmasını ve deniz çıkarması ile işgale uğramasını izlemenin verdiği keyfi tarif edemiyoruz. (Yazar burada kötü adam kahkahası patlatıyor.)
Ancak Rome II son zamanlarda çok fazla olumsuz değerlendirme aldı. Bunun nedeni oyuna eklenen kadın karakterler. Oyun içerisinde kadın komutanlar bulunması ve bazen tek seçeneğin kadın komutan yetiştirmek olması oyuncuları negatif puanlar vermeye sürükledi. Pek çok oyuncu “politik doğruculuğun” tarihi gerçekçiliği arka planda bırakmaması gerektiğini düşünüyor. Ancak yapımcılar geri adım atmıyor. Hatta bir steam konusu içinde oyun yetkilisi tarafından resmen “Beğenmiyorsanız oynamayın.” şeklinde bir yorum gönderildi.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
Türkçe Dil Destekli En İyi Steam Oyunları
11- Northgard
Northgard, İskandinav mitolojisini temel alan şehir kurma ve kaynak yönetme türünde bir oyun. Farklı özelliklere sahip Viking klanlarını kontrol edebiliyorsunuz. İsterseniz hikaye modunu oynayabilirsiniz, isterseniz de arkadaşlarınız ile karşılıklı (ya da beraber bilgisayara karşı) keşfedilmemiş bir ada için kontrol mücadelesi verebilirsiniz.
7 Mart 2018 tarihinde çıkan oyun şimdi Türkçe arayüz ve altyazı desteğine sahip.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
12- Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter
“The Devil’s Daughter” Forgwares firmasının Sherlock Holmes serisinin son oyunu. Seri olması önceki oyunları oynamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Türkçe desteğe sahip olan “The Devil’s Daughter” oyununu direkt oynamanızda bir sakınca yok.
Farklı bir Sherlock Holmes portresi çizen oyun içerisinde beş farklı vaka bulunuyor. Vakaların her biri farklı öyküler ortaya koyuyor.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
13- Trine 2
Tek başınıza ya da iki arkadaşlarınızla beraber puzzle çözerek büyülü bir dünyanın içerisinde inanılmaz görseller eşliğinde macereya atılmak ister misiniz? Trine serisi tam size göre! Sadece ikinci oyununda Türkçe destek bulunan serinin üç oyunu da oynanmaya değer.
Daha önce Twitch yayınlarımızda oynamış ve hayran kalmıştık. Kesinlikle öneriyoruz!
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
14- Left 4 Dead 2
Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir başka harika oyun daha! Zombi istilası altında hayatta kalmaya çalışan siz ve üç arkadaşınızı hayal edin. Left 4 Dead 2 sürekli hareket halinde ve çatışma içerisinde olmanız gereken beş uzun bölümden oluşan inanılmaz eğlenceli bir FPS oyunu.
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
15- Hellblade: Senua’s Sacrifice
Sade hikayesini harika grafikleri ve oyun motoru ile çok başarılı bir şekilde oyuncuya aktaran Hellblade: Senua’s Sacrifice Türkçe destekli Steam oyunları arasında önemli bir yer tutuyor. Steam‘de 20 bin kişinin değerlendirdiği oyunun 18.750 olumlu yorumu bulunuyor.
Oyun geliştiricilerinin bir notunu aktarmakta fayda var. “Nörologlar ve ruh hastalığı yaşayan kişilerin katkılarıyla oluşturulan oyun, Hellblade: Senua’s Sacrifice, seni Senua’nın zihninin melankolik öfkesinin derinlerine çekecek. “
Oyunun Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.
Diğer Türkçe Dil Destekli En İyi Steam Oyunları
Eğer Orta Dünya hayranıysanız, bizi Twitter, Instagram ve Facebook üzerinden takip etmeyi unutmayın!
Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili son haberleri takip etmek için portalımıza, Orta Dünya ile ilgili tartışmalara katılmak için de forumumuza mutlaka bir göz atın.